Ахх, Маями! Слънце, плаж, море, танци и още много! Но нека да започна с положителните (+) черти на този слънчев град. Ясно е, че почти всеки полубог е бил в Маями или поне се е опитал да отидем там.. Е, аз съм от тези "щастливци", ако изобщо може да се нарече така.
Един ден, докато скучаех след поредната победа в игрите в лагера, ми дойде идеята да посетя Маями. Спонтанно, без никаква причина, просто ми се искаше да посетя Маями. Е, и го посетих, но след дълго лутане и търсене.
Първо, отидох до плажа. Съблякох всичко (разбира се, че оставих поне нещо, де..) и отидох да поплувам. След около 15 минути в морето, реших да се излегна на плажа и да си стоя там докато забележат, че ме няма (което нямаше да е скоро..). Всички момиче ме заглеждаха докато минаваха покрай мен, а аз не се и учудих защо. Сексапилен съм си, какво да се прави.. Може би лежах на плажа около 2 часа и 30 минути и се отегчих - напълно! Реших да се разходя из града и да разгледам всичките му забележителности, но тениската ми я нямаше. Може би някое от момичетата, които минаваха я е взела?! Аз все пак си облякох късите панталони и тръгнах към центара.
И така стигнах до Даунтаун и банковия квартал в района на Брикел авеню. Но всъщност какво правя тук?! Върнах се обратно на плажа и взех друга посока. А-а, така става! Ето го и него парка "Maximo Gomez". Една игра на домино?!
След като победих няколко старчета на шах и на домино се запътих към New World Center. Там очаквам да видя нещо по-забавно.. Като например: клоун! Клоуните все пак за забавни, нали?! Точно преди да видя този "нов свят", полубоговете се сетиха и за мен, уау! И трябваше да се върна в лагреа, без дори да съм посетил New World-а!
Но нека сега ви запозная и с отрицателните (-) черти на този "слънчев град".. Не всичко ми вървеше като по вода..
Помните, че споменах ".. слънчев град.." – е, доста съм се объркал. Не че не е слънчево, но явно аз уцелих точно периода на валежите.. След като тръгнах към New World Center усетих капка върху тила ми.. А после? Е, после капката се умножи по доста, че да завали този пороен дъжд.. Разбирам да вали, но това си беше направо "поливане на цветята с маркуч" от страна на Посейдон.. Не стига, че се загубих в банковия квартал, а ми трябваше и дъжд.. Някак се зарадвах, когато разбрах, че идват за мен, но не посетих New World Center!! Защо?!?
Няма да се оплаквам, че не успях да видя клоун, но си беше "забавно" в Маями.. Е, само 3 часа съм прекарал там, но пак беше достатъчно! А следващият град, който ще посетя ще е Вашингтон! Дано поне там времето е хубаво!